Resimde ''Eart Pin'' olarak geçen kısım yani prizin topraklama kısmı daha kalın, daha uzun ve yekpare bir tasarıma sahiptir. Prizi fişe takmaya çalıştığınızda ilk olarak topraklama kısmı fişe girer ve diğer iki canlı ucun girmesi için prizdeki kapakları açar. İngiliz tipi prizlerde çocuk koruması standart ve bu dâhiyane tasarım ile uygulaması çok daha kolaydır.
Resimde Live ve Neutral pin olarak görünen kısımlar ise yekpare değildir, çoğu kısmı izole edilmiştir, bu sayede priz yarım takıldığında elektriğin geçtiği uçlar açıkta kalmaz.
Asıl güvenlik ise prizin iç kısmında başlıyor, prizin iç kısmında başka hiçbir prizde standart olmayan bir detay yatıyor, sigorta. İngiliz tipi prizlerin içinde bir sigorta bulunuyor, bu elektronik cihazlardan çok uzatma kablolarında hayati önem taşıyor. Uzatma kabloları ve uzatmalı çoklu prizlerde kullanılan kablolar cihazınızın çektiği akımı taşıyabilecek kadar güçlü değilse ısınıyor ve uygun koşullarda bir yangına kıvılcım olabiliyor. Technology Connections isimli YouTube kanalı bu durumu ABD'nin elektrik sisteminin en zayıf halkası olarak değerlendiriyor. ABD'de de İngiliz tipi fişler veya onlarınkine benzer bir sigorta çözümü bulunmuyor.
Eğer inatçı ve güçlü bir insansanız ve bu prizden kabloyu asılarak çekerseniz ilk olarak faz kablosu sonra nötr kablosu ve en son olarak topraklama kablosu yerinden çıkacaktır. Burada ince bir tasarım yatıyor.
İngiliz tipi fişlerin ağırlık dengesi onların düştüğünde her zaman olmasa da yüksek oranda yüzüstü düşmelerini sağlıyor. Bu şekilde ıslak bir zeminde prizi düşürürseniz büyük ihtimalle plastik kısmı zemine geleceği için çarpılmayacaksınız.